1ust derya av

GÜNCEL HABERLER

SPOR HABERLERİ

Akçaabat Avcılar Koruma ve Yaşatma Derneği, geleneksel avcılığımızı korumak ve yaşatmak için 26. 04. 2005 tarihinde Trabzon’un Akçaabat ilçesinde kurulmuştur.

Derneğin kurucuları: Ekrem Kasap, Hasan Mısır, İhsan Küçükosmanoğlu, Adnan Çelik, Ahmet Ayvaz, Ali Fuat Baytar ve Hacısalih Bayraktar’tır.

Derneğimiz, kurulduğu yıldan beri avcılığın kurallar dahilinde yapılabilmesi için birçok eğitim ve etkinlik düzenlemiştir. Doğaya saygı duymayı, doğayı korumayı ilke edinen derneğimiz, sürdürülebilir bir yaban hayatı için çalışmalarına devam etmektedir.

Akçaabat Avcılar Koruma ve Yaşatma Derneği 2005 yılından itibaren; Avcı Eğitim Kursları düzenlemekte, avcı gruplarını her yıl çekiliş ile ava göndermekte, ava açık ve yasak sahaları gösteren haritaları ücretsiz dağıtmakta, av sezonunun kapalı olduğu mart ve ağustos ayları arasında trap atış etkinliği düzenlemekte ve aynı etkinlik bağlamında mangal partileri tertip etmektedir.

Derneğimiz düzenlediği etkinlikler ve üye sayısı bakımından Akçaabat’ın en büyük avcılık derneği olup Trabzon’daki diğer avcılık dernekleri arasında önemli bir konuma sahiptir.

Akçaabat Avcılar Koruma ve Yaşatma Derneği, Kuzeydoğu Avcılık ve Atıcılık Fedarosyunu'nun (KAAF) kurucu üyesidir.

AKÇAABAT AVCILAR KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ

Fair